У школи фудбала „Претиж“ из Врања, која је основана 2016. године, тренутно тренира чак око 140 деце, у узрасту од шест до 13 година.

  • Тренирамо у балон сали у Врању и на градском стадиону, а врло често играмо утакмице и турнире по целој Србији, али и ван наше земље. За сада смо гостовали у многим градовима Бугарске и Макодоније – каже Јоца Ристић, тренер из ове фудбалске школе.

Један од највећих успеха „Престижа“ било је освајање „Мини макси лиге“ за Пчињски регион, као и победа над Црвеном Зведом, о којој су Инфо Врањске већ писале.

  • Нас не интересује само фудбал, наша школа се разликује од осталих, ми стално поможемо наших суграђанима, учествујемо у разним хуманитарним акцијама. Неке од тих најзначајних биле су са Нурдором, Институтом за мајку и дете “Звончица”, акција “Друг није мета”… – рекао је за Инфо Врањске Ристић.

Ристић наглашава да за играче ове школе фудбала постоји интересовање клубова из Супер лига Србије.

Један од тих примера је Немања Филиповић, предњи везни играч који је ове године појачао редове Радничког из Ниша.

  • Филиповић је својим понашањем на терену и ван њега оставио пример нашој школи фудбала и му му желимо пуно среће у наставку каријере – рекао је тренер Ристић.

Филиповић је са школом фудбала „Престиж“ освојио награде за најбољег играча на разним турнирима.

Тренер Ристић, заједно са својим колегама Миланом Бојковић и Игором Стефановићем свакодневно ради са децом, и напомиње да је њихов мото све оно што их води напред.

  • У животу ниси оно што мислиш да јеси, нити оно шти би желео да будеш, већ само оно што радом и делима потврђујеш – завршио је Ристић.

Оставите Коментар