Дејан Ракић (23) води Инстаграм профил Велимира Бате Живојиновића и тако помаже болесној мајци да преживе као подстанари. Осим тога, унука прослављеног глумца ангажовала га је да води бригу и о гробу њеног деде
Поводом пола века од приказивања партизанског вестерна неодољиве магије како су многи називали филм „Валтер“, окупиле су се бројне познате личности.

Гост породице Живојиновић био је и 23-годишњи младић Дејан Ракић који има посебан задатак. Он је задужен да води Инстаграм профил Велимира Бате Живојиновића и на тај начин помаже мајци са којом живи као подстанар и која је оболела од карцинома. Осим тога, унука прослављеног глумца ангажовала је Дејана да води бригу и о гробу њеног деде.

Дејан Ракић је рекао за „Нову С“ зашто обожава Бату и да је за њега важно да његов гроб увек буде чист.

  • Он је један од најбољих глумаца бивше Југославије, и у Kини, чак је и у Америци признат за једног од најбољих глумаца свих времена. Одрастао сам уз филм „Валтер брани Сарајево“, али највише волим „Мост“. Бата у оба филма игра хероја.

На питање шта ће да ради кад посмртни остаци Велимира Бате Живојиновића на јесен, буду пребачени у његову Kораћицу, он је као из топа одговорио:

  • Па, и ја ћу се селити, већ се распитујем да ли је могуће да нам држава додели неку земљу па да могу са породицом да одем тамо како бих наставио да чувам Бату.

Дејан је открио да, када су се искључиле камере, да је он млађи брат Милице Ракић, девојчице која је 17. априла 1999. настрадала у Батајници током НАТО бомбардовања.

Милица је имала само три године и тог кобног дана, тачно у 21.30 сати док је седела на ноши у купатилу, шрапнел експлодираног пројектила прекинуо је њен живот. У тренутку ове трагедије, породица Ракић је имала сина Алексу а мајка Душица није знала да је трудна и те године је родила Дејана.

Оставите Коментар