Активисти Србске Акције посетили су претходних дана прихватилиште за одрасла и стара лица где су уручили помоћ у виду одеће. Прихватилиште у Кумодрашкој улици 226/А је једино прихватилиште на територији Београда и као такво броји свега 120 кревета за људе који користе услуге прихватилишта.

Желимо да напоменемо да се број лежаја који тренутно има није пуно мењао од самог почетка рада прихватилишта 1973. године. Избегли и расељени, НН лица, бескућници, психички заостали као и многи други су корисници центра. Само број бескућника на територији Београда по проценама износи око 7000, што је алармантан податак и што нам говори да постоје велики недостаци у виду места за спавање, одеће, хигијенских ствари, а пре свега људи који су свесни ове катастрофалне чињенице.

Стога, Србска Акција позива све добронамерне Србе да се укључе у акцију коју смо покренули. Детаљније информације како се укључити и допринети нашој акцији ће ускоро бити објављени на нашем сајту и Фејсбук страници. Сваки србски живот је битан, јер управо борбом за социјалну правду, људима који су немоћни да се изборе под налетом тешких услова модерног света и капитализма, нашом борбом морамо показати да нису сами!

Извор: akcija.org