Вишеслава (47) и Миломир Мијаиловић (49) власници су пекаре „Екилирп“ у Земуну, која већ четири године чини нешто несвакидашње, хумано, за пример свима. Наиме чувену ивањичку питу од кромпира код њих за само један динар може да купи свака трудница. Разлог њиховог несебичног геста крије се у томе што су после вишегодишњег надања и сами коначно постали родитељи.

Фото: infoliga.rs
Фото: infoliga.rs

Њихов син Срећко данас има четири године, а традицију продаје пите за један динар негују и даље у својој породичној пекари. Пошто нису у могућности да питу дају за џабе, јер због инспекције морају да књиже промет, одлучили су се за најминималнији износ. Кромпирушу дају свакој дами која каже да је трудна, па и ако јој стомак није видљив.

Миломир тврди да до сада није било злоупотреба и да неће водити истрагу ни убудуће, и која год жена каже да је трудна, добиће ивањичку кромпирушу за динар.

-Ако нека не говори истину, нека јој служи на част.- одлучан је овај добричина.

Вишеслава и Миломир, осим што радост родитељства деле са сваком трудницом која сврати у пекару, одлучили су се на још један несебичан и за Србију неуобичајен гест. Наиме, свакој радници која остане у благословеном стању овај пар поклања по 100 000 динара.

Вишеслава наводи да им зарада није на првом месту и да су и сами годинама подстанари једне вешернице у Земуну, а да је свакој породиљи потребна помоћ у првим данима, док се не снађе. Стога ову своту новца несебично деле свакој трудници која ради у њиховој пекари.