Лидер Покрета Слободних грађана Сергеј Трифуновић сликао се недавно испред усташког графита „Убиј Србина“ у Сплиту и то све са осмехом на лицу! Глумац има дугу историју негативних коментара према Србима као нацији, па је тако током једне од посета БиХ изјавио, да га је срамота што је припадник истог народа као и Ратко Младић.

Убрзо након објављивања фотографија се раширила друштвеним мрежама брзином светлости и изазвала лавину негативних коментара припадника већинске српске заједнице.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић оценио је да је Трифуновић позирањем уз слоган „Убиј Србина“ поступио непромишљено, недуховито и неинтелигентно.

– Одговоран српски политичар никад не би чак ни иронично приступио овом монструозном графиту који носи врло конкретно историјско значење и представља реалну претњу Србима у свим земљама насталим на простору бивше Југославије. Не верујем да било шта може да донесе осим негативних поена за Трифуновића и негативну кампању политичких противника и одијум најшире јавности – нагласио је Станковић.

Оставите Коментар