Дванаест особа повређено је на саудијском аеродрому Аба у нападу беспитоних летелица јеменских Хута.

У саопштењу коалиције предвођена Саудијском Арабијом која се бори против јеменских Хута наводи се да су повреде настале од гелера у експлозији дрона који је пресрела противваздухопловна одбрана, преноси Ројтерс.

Лакше повреде задобила су два држављанина Саудијске Арабије и држављани Бангладеша, Непала, Индије, Филипина и Шри Ланке.

Телевизија Ал Арабија пренела је саопштење коалиције у коме се становништво упозорава да у наредних 72 сата у главном граду Јемена, Сани, избегавају цивилне локације које се користе у војне сврхе.

Функционисање ваздушног саобраћаја на цивилном аеродрому Аба враћено у редовне токове након стандардних безбедносних процедура по пресретању дронова, навела је коалиција у саопштењу које су пренели државни медији.

У међувремену, јеменска група Хути коју подржава Иран потврдила је да је извела напад дроном на аеродром Абха у Саудијској Арабији.

Портпарол војске Хута Јахја Сареа рекао је да су четири беспилотне летелице коришћене у нападу који је, како је рекао, погодио аеродром Аба, у јужној Саудијској Арабији,

Kоалиција на челу са Саудијском Арабијом бори се против Хута од почетка 2015. године, након што је та група збацила међународно признату владу Јемена са власти у главном граду Сани, подсећа британска агенција.

Хути често беспилотним летелицама и пројектилима гађају аеродром Аба, који се налази близу границе са Јеменом на југу Саудијске Арабије, али и друге делове те земље.

Kоалиција, такође, редовно изводи ваздушне нападе на, како каже, војне мете Хута у Јемену.

Оставите Коментар