Арапска коалиција која интервенише у Јемену под командом Саудијске Арабије објавила је да је осујетила пет напада на Саудијску Арабију. Хути су упутили беспилотне летелице натоварене бомбама из правца Јемена, према југу ове монархије.

Портпарол арапских коалиционих снага, бригадни генерал Турки бин Салех Ал-Малики, раније је дао изјаву да су коалицине снаге пресреле и уништиле беспилотне летелице, које су биле опремљене експлозивним направама.

Такође, он је рако да су Хути извршили лансирања ових дронова како би систематски и намерно грађали цивилне објекте и цивиле у јужном региону Саудијске Арабије.

Након раздобља релативног смирења, хутијске снаге су од прошлог лета појачале нападе експлозивним дроновима и балистичким ракетама на локацијама унутар Саудијске Арабије, што оптужује Ансар Аллах и група за циљање цивила у Kраљевини.

Од марта 2015. године Саудијска Арабија предводи арапску коалицију која у Јемену води интензивне војне операције у знак подршке међународно признатој јеменској влади лојалној председнику Абд Раббу Мансоур Хадију, која се бори против хутијских снага које подржава Иран.

--

Leave a Reply