Мој став је апсолутно противљење том Закону о слободи вероисповести, који нема утемељење ни у каквом праву, већ у сили и како је рекао велики Србин баш из Црне Горе Владика Његош а то је Тирјанству стати ногом за врат, то је људска дужност најсветија и привести тиранина познанију права. Мислим да ће наш народ у Црној Гори, српски народ, извојевати ту борбу за одбрану светиња јер не може нико да отме, рекао је Миша Вацић, председник Српске Деснице.

Kаже да ће народ до циља доћи мирним демократским путем, литијама, молитвама.

“Лично сам учествовао у молебану и литији која је одржана овђе у Београду. Припадници Српске деснице учествују у свим градовима гђе се одржавају литије, а то увијек црква покреће, то није више политичка ствар, него уопште наша српска ствар и мислим да сви треба да будемо јединствени у одбрани светиња и врло сам поносан што су Срби широм свијета и у расејању у српским земљама стали солидарно са браћом у Црној Гори. Видимо у свим градовима Републике Српске, видимо широм Србије од Kосова и Метохије до Војводине и коначно нас је једна несрећа ујединила, пошто нажалост у срећи се често разилазимо, рекао је он.

Наводи да је у Бару 40 ватрогасаца одбило послушност и то ће бити све чешће на локалу, чак и функционери ДПС-а окрећу леђа властима јер виде да је целокупан народ Црне Горе против ненародног закона.

“И тако хвала Милу што је покренуо ову иницијативу јер је пробудио српски народ и ми имамо српски инат што је најјаче оружје. Дефинитивно се та солидарност прелила и са Црне Горе на Србију, наводи он.

Leave a Reply