Наш, а светски. Српски стручњаци и наша наменска индустрија произвели су специјалну породицу возила Милош, која могу бити од непроцењиве вредности у најразноврснијим борбеним, извиђачким и другим мисијама.

Фамилију беспосадних даљински управљаних возила милош чине даљински управљана мала гусенична оклопна возила намењена за борбу, извиђање, медицинску евакуацију, логистичку доставу, подршку специјалним и извиђачким јединицама.

Такође, што је веома важно, посебно могу бити од користи у противтерористичким дејствима у урбаном окружењу, укључујући и дејства у зградама.

Комплетна бежична даљинска контрола свих функција система остварује се кроз контролне пунктове у командном управљачком возилу или са преносне управљачке станице.

Милош поседује оптоелектронски осматрачко-нишански блок, који се састоји од дневне камере, термовизијске камере, ласерског мерача даљине и помоћне камере за осматрање у хоризонталној равни. Поседује интегрисан систем за управљање ватром који на основу измерене даљине до циља омогућава аутоматско заузимање елемената за гађање.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

У основној варијанти ова возила наоружана су даљински управљаном борбеном станицом са митраљезом М-86 у калибру 7,62×54 мм са муницијском кутијом 600 метака и шестоцевним револверским бацачем граната у калибру 40×46 мм, опционо и са две противоклопне ракете М-80 у калибру 64 мм, што омогућава онеспособљавање и уништавање циљева на даљинама до 800 метара, у дневним и ноћним условима.

У теже наоружаним варијантама опремљено је митраљезом у калибру 12,7 мм НСВ или митраљезом гатлинг М-134 у калибру 7,62 мм са муницијском кутијом од 1.000 метака. Возило у логистичкој варијанти може служити за превоз рањеника или дотур логистичких потреба са максималном носивошћу од 250 килограма.

Раме уз раме са светским зверима

Како кажу војни експерти, возила милош у рангу су најбољих светских оруђа те врсте. Мајор Александар Миловановић рекао да је задовољство имати га у саставу својих јединица.

  • Милош омогућава мобилност, ефикасност, заштиту и у рангу је са возилима савремених специјалних јединица у свету. Припадници војске имали су прилику да на полигонима спознају перформансе овог борбеног возила и да се увере у ватрену моћ, висок ниво балистичке заштите и изузетне маневарске способности, у свим земљишним и временским условима – објаснио је мајор.

Где је све користан

  • борба
  • извиђање
  • евакуација рањеника
  • логистичка достава
  • подршка специјалним и извиђачким јединицама
  • дејство против терориста у урбаном окружењу, укључујући и зграде

Тања Ковачевић

Оставите Коментар