ЛИДЕР либанског Хезболаха Хасан Насралах се још једном осврнуо на ситуацију у Израелу, а овога пута прокоментарисао је стање израелске војске.

У телевизијском обраћању Насралах је прокоментарисао реформу правосуђа у Израелу, као и нацрт закона којим би припадници православног јудаизма били изузети од служења војног рока.

– У светлу политичких подела које постоје у Израелу, војска је у најгорем стању у поређењу са било којим периодом у прошлости. Главни ударац овој војсци биће ако парламент одобри нови закон о војној обавези – рекао је лидер Хезболаха.

Током говора, Насралах је одговорио и на недавну претњу израелског министра одбране у којој је рекао да ће „вратити Либан у камено доба“ ако ова земља започне рат против Израела.

– Непријатељ мора да зна да игра игру постојања и уништења, а ваше претње нас не плаше. Данас, Либан има способност да постигне сигурност пред непријатељем. Хезболаху је потребно неколико високо прецизних пројектила да уништи циљеве укључујући цивилне и војне циљеве, ваздушне базе, електране и нуклеарна постројења, реактор Димона. И ви ћете бити враћени у камено доба – рекао је лидер ове организације.

На крају свог говора Насралах се осврнуо на унутрашње сукобе између Хезболаха и других група у Либану.

– Да ли хришћани уопште имају интерес да иду у грађански рат? Можда постоји генерација која није преживела грађански рат и требало би да погледају документарце о томе. У грађанском рату сви губе. Кладили сте се да ће вам помоћи у грађанском рату? Израел данас није оно што је био и не може помоћи као што је помогао 1982. године – закључио је лидер Хезболаха.

Оставите Коментар