Београд ће за годину и по почети да гради метро и то је најважнија чињеница за грађане, рекао је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Подсетио је да идеја о изградњи метроа постоји још од 1981. године и да је садашња власт једина од тада која ће успети у томе.

Весић каже да је свака прошла власт обећавала метро, али да ништа није урађено.

Гостујући на Пинку, Весић је рекао да је „највише лажи о изградњи метроа износио Драган Ðилас“.

Он објашњава да се бивши градоначелник Београда Драган Ðилас противи изградњи метроа само зато што за време своје власти није успео да испуни обећања.

– Ðилас је на јуче одржаној конференцији рекао да ће метро бити дупло скупјли него што је он за време своје власти планирао да буде – рекао је Весић.

Наводи да све што садашња власт постигла и урадила и што планира да уради је „мерило неспособности прошле власти“.

Он објашањава да је 2012. Ðилас потписао уговор са француском владом како би француска влада донирала идејни пројекат за метро и студију изводљивости.

– Све што смо ми урадили у припреми изградње метроа, урадили смо на основу уговора који је тада потписан – каже Весић.

По идејном пројекту који је урађен 2012. године, линија метроа требала је да буде дуга 15 километара, од чега је осам требало да буде под земљом, а седам над земљом и на тој линији је планирано да буде 25 станица.

– Ми говоримо о тешком, правом метроу коју је пројектовала иста компанија. Линија овог метроа биће дуга 40,5 км, од чега прва линија ће имати 21,3 км и 43 станице, од чега ће 40 станица бити под земљом – рекао је Весић.

Жеља опозиције и Драгана Ðиласа јесте да, како каже Весих, ни за време ове власти се не направи метро, само зато што то они нису успели да остваре.

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here