Београд ће за годину и по почети да гради метро и то је најважнија чињеница за грађане, рекао је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Подсетио је да идеја о изградњи метроа постоји још од 1981. године и да је садашња власт једина од тада која ће успети у томе.

Весић каже да је свака прошла власт обећавала метро, али да ништа није урађено.

Гостујући на Пинку, Весић је рекао да је „највише лажи о изградњи метроа износио Драган Ðилас“.

Он објашњава да се бивши градоначелник Београда Драган Ðилас противи изградњи метроа само зато што за време своје власти није успео да испуни обећања.

– Ðилас је на јуче одржаној конференцији рекао да ће метро бити дупло скупјли него што је он за време своје власти планирао да буде – рекао је Весић.

Наводи да све што садашња власт постигла и урадила и што планира да уради је „мерило неспособности прошле власти“.

Он објашањава да је 2012. Ðилас потписао уговор са француском владом како би француска влада донирала идејни пројекат за метро и студију изводљивости.

– Све што смо ми урадили у припреми изградње метроа, урадили смо на основу уговора који је тада потписан – каже Весић.

По идејном пројекту који је урађен 2012. године, линија метроа требала је да буде дуга 15 километара, од чега је осам требало да буде под земљом, а седам над земљом и на тој линији је планирано да буде 25 станица.

– Ми говоримо о тешком, правом метроу коју је пројектовала иста компанија. Линија овог метроа биће дуга 40,5 км, од чега прва линија ће имати 21,3 км и 43 станице, од чега ће 40 станица бити под земљом – рекао је Весић.

Жеља опозиције и Драгана Ðиласа јесте да, како каже Весих, ни за време ове власти се не направи метро, само зато што то они нису успели да остваре.

Leave a Reply