У селу Севце на Шар-планини, најјужнијој граници Србије, које је настањено српским живљем док још није постојала шиптарија ни америка, 04.04.2000. године у 13 сати почела је после америчке десантно-копнене инвазије више стотина војника и њихових службених дресираних паса вучијака (њемачких овчара) права битка са голоруким српским народом. Епилог, по двадесетак повређених са обе стране.

-Агресори су поред моћног оружја и технике користили и своје дресиране псе, а Срби, односно српске жене и деца – мотке и своје надалеко чувене псе Шарпланинце. И праву победу за „Риплијеву књигу рекорда“ извојевали су српске жене и деца са моткама а посебно њихови пси „шарпланинци“.

Шарпланинци су показали америчким војницима и њиховим псима, шта је битка и како се брани огњиште и свој дом. Очевици кажу да је права штета што неко камером није бележио јуриш, храбрих и поносних шарпланинаца, на америчке војнике и њихове псе. То је била АНТОЛОГИЈСКА БИТКА Ни гумени меци испаљени од америчких војника у народ и шарпланинце нису могли ништа. Шарпланинци су кидисали, уједали непријатеље и њихове псе, који су се дали у бекство. Епилог, три америчка војника уједена, два њихова пса разбуцана, два „шарпланинца“ тешко рањена америчким гуменим мецима.

Стратези злочина су заборавили, да и животиње у Србији бране своје домове!


Љ. Цветковић

Оставите Коментар