Први рекет света пред пут у Јапан одржао је конференцију за медије на Аеродрому „Никола Тесла“.

„Идем на злато“, поручио је на почетку обраћања Новак Ђоковић пред одлазак у Токио.

„Једино што ми фали јесте то златно одличје са ОИ. Спреман сам и инспирисан сам“, рекао је први рекет света.

„Осећај када представљаш своју државу на највећој смотри у историји спорта је незамењив. Олимпијске игре су нешто посебно. Циљ ми је да се докопам медаље, надамо се златне. Идем на златну медаљу, то није тајна. Онда ћу размишљати о Њујорку, да покушам да комплетирам све“, казао је први тенисер света.

„Најлепши могући начин да одем из Београда уз оволику подршку медија и свог народа. Имам највише амбиције, идем на злато, то није тајна. То је велики циљ, велика амбиција још пре почетка ове сезоне, четири гренд слема и медаља на ОИ“, рекао је Ђоковић на конференцији за медије пред полазак за Токио.

„Спреман сам, одморан да одиграм најбоље што могу. Када играте за своју земљу то је највећа част, привилегија. То су најлепши моменти које један спортиста може да доживи. Ретки су моменти када могу да учествујем у неком тимском такмичењу. Имамо са среће да осовјим Дејвис куп, фали ми олимпијско злато“, рекао је Ђоковић.

Најбољи тенисер света осврнуо се и на припеме пред Токио.

„Не бих рекао да је неконвенционалан начин припреме, већ извлачење најбољег из услова у којима се налазим. Не може све идеално да буде. Ја сада имам више улога у свом жиоту од тенисера. И отац сам и супруг, па морам да се посветим и фамилији када нисам на турнирима. Имао сам одличне припреме, добар спаринг са кондиционим тренером. Било је одлично време и атмосфера који су ми дали ветар у леђа који носим са собом у Токио“.

Што се тиче конкуренције на олимпијском туниру, Ђоковић је истакао да неће бити лако упркос изостанку неких тенисера.

„Иако има отказа неких играча из врха, али доста њих је и тамо. Пре свега бих издвојио Медведева, Циципаса и Зверева. Дуг је турнир, свашта може да се деси. Треба доћи до финала. Олимпијске игре носе притисаке, очикевиња и емоције. Другачије је од осталих турнира, али трудићу се да третирам ОИ као било који други турнир како бих остао усредсређен на циљ“, закључио је Ђоковић.

На крају конференције за медије пуштена је химна „Боже правде“ са надом да ће се и у Токију зачути иста мелодија.

Осим у синглу, где је велики фаворит, Ђоковић ће покушати и у дублу да освоји медаљу.

Олимпијске игре у Токију на програму су од 23. јула до 8. августа.

Оставите Коментар