Игор Јурић, председник Фондације Тијана Јурић, најавио је да ће покренути иницијативу да сва убијена деца, због које је уведен доживотни затвор, добију обележје у неком граду у Србији.

  • Желим да на том обележју буду уклесана имена све те деце, да их се сетимо када прођемо поред тога и размислимо да ли смо, као друштво и грађани, довољно урадили за заштиту најмлађих – рекао је за „Блиц“ Игор Јурић, отац убијене Тијане Јурић, након што је Скупштина изгласала промене Кривичног законика, које се између осталог односе на казну доживотног затвора за убице деце и трудница.

Лист подсећа на пут који је Јурић прешао од покретања до усвајања иницијативе за увођење доживотног затвора, а како је рекао, највише га је погодило што су неки људи вређали њега и његову породицу.

  • Они су, зато што им је то одговарало, покушали да ми уруше кредибилитет, да понизе мене и моју породицу, е то ме је највише заболело. Упркос свему томе, нисам помишљао да одустанем – каже Јурић.

Он је навео и да је неколико пута себи рекао после страдања Тијане, да жели да њена смрт добије неки смисао и да му је то био циљ када је покренуо акцију, циљ да Тијана не буде статистичка бројка.

  • Било ми је страшно што смо се деце која су страдала сећали само када се деси неко ново убиство или годишњица – рекао је Јурић.

Оставите Коментар