Белоруски председник Александар Лукашенко играо је данас хокеј на леду, очигледно незабринут претњама новим међународним санкцијама због мигрантске кризе на граници са Европском унијом, јавља Ројтерс.

Овај 67-годишњак, који је на власти 27 година, појавио се у црвеној опреми и позирао камерама на хокејашком терену, према сликама објављеним на његвом сајту, уз информацију да је председников тим победио екипу из региона Минск резултатом 5-2.

На снимцима за које Ројтерс оцењује да су можда темпирани да прикажу атмосферу равнодушности због сукоба белоруског председника са Западом, може да се види Лукашенко како упућује пак према голу и поздравља се песницама са колегама из тима, у једном тренутку изазивајући овације из публике.

Брисел оптужује Минск да је организовао „хибридни напад“ на Европску унију тако што је довезао хиљаде миграната, углавном са Блиског истока, и усмерава их да покушају илегално да пређу у Пољску, а ЕУ се спрема да уведе нове санкције Белорусији.

Хокејашки снимак не алудира на ову кризу, али је из кабинета белоруског председника раније данас саопштено да је Лукашенко наредио дистрибуцију и испоруку хуманитарне помоћи мигрантима на граници, наводи Ројтерс.

У другој изјави, у интервјуу за руски месечник „Национална одбрана“, Лукашенко је, како преноси британска агенција, поручио да му је потребан мобилни балистички ракетни систем “Искандер“, који има домет до 500 километара и може да носи конвенционалне или нуклеарне бојеве главе и да жели да га распореди на југу и западу земље.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар