На иницијативу Ученичког Парламента Дома ученика средње ПТТ школе у Београду, 16. и 17. априла биће одржан сада већ традиционални турнир у баскету “Играјмо за”.

– Ово је трећа година заредом како организујемо овај турнир. Наша деца, ученици из целе Србије, који похадјају средње школе у Београду, покренули су ову акцију, а ми смо без размишљања прихватили и ево већ трећи пут екипе ће се такмичити у баскету, а сва средства прикупљена од котизација и прилога овог пута намењена су за лечење десетогодишњег дечака Ђорђа Костадиновића из Беле Цркве код Крупња, који болује од тешког облика епилепсије – изјавио је директор Дома ученика Ненад Миленовић.

Мали Ђорђе оболео је од епилепсије у раном детињству и до сада су се лекари са Института за мајку и дете борили да његова болесте не узнапредује, међутим упркос њиховим напорима стање се је погоршало и услед тешке болести дечаку је парализована десна страна тела.

– Ђорђе не може да хода и покреће десну руку, не иде због тога у школу, не дружи се са вршњацима, а отац који једини брине о њему и сам је болестан и немају средстава за даље лечење – објашњава Миленовић.

Фото: informer.rs
Фото: informer.rs

Хуманитарни турнир “Играјмо за Ђорђа” биће одржан 16. и 17. априла са почетком у 11 часова на спортским теренима Дома у улици Здравка Челара на Палилули. Као и претходних година општина Палилула подржала је турнир, па ће њен председник Александар Јовичић поред тога што ће отворити овај турнир и поздравити учеснике, предводити екипу Општине која ће одмерити снаге са осталим екипама на терену.

Јовичић је позвао и председнике осталих београдских општина да се придруже акцији и пријаве своје екипе, јер је како је рекао “ово још једна лекција о хуманости коју учимо од наше деце”.

Акцију је подржала и општина Крупањ, те ћемо имати прилике да видимо још једног председника општине на терену.

Кошаркаши Црвене Звезде и Партизана и поред бројних обавеза у АБА лиги дружиће се са учесницима и посетиоцима првог дана турнира,за када је планиран и забавни програм и наступи познатог репера “Унцле Џоа”, ученице Дома Александре Дјоровић и младе поп певачице “Деа Магна” која је недавно издала свој први сингл.

Како помоћи

Котизација за учешће на турниру је симболичних 1.000 динара по екипи (ко жели може да уплати и више у складу са својим могућностима), а број жиро рачуна је:

Дом ученика средње ПТТ школе Београд, 840-695-667- 82 позив на број 878, сврха уплате: Донација за котизацију за хуманитарни турнир

Оставите Коментар