Како Šajkača.com ексклузивно сазнаје, пре неколико дана у врху ДПС-а донета је одлука да се на предстојећим изборима у Никшићу максимално подржи тзв. Народни покрет Миодрага Даке Давидовића.

Покретање ове специјалне политичке операције лично је осмислио и наредио Мило Ђукановић, који је проценио да ће на овај начин растурити и раслојити вернике СПЦ у Црној Гори, играјући пре свега на карту “православног нејединства”. Поред наведеног, Ђукановић је наложио браћи Дрешај из места Тузи, који су дуго година познати у Црној Гори по својим криминалним и корупционашким пословима, да финансијски помогну предизборну кампању Даке Давидовића, како би се створили услови да Давидовићев тзв. Народни покрет освоји довољан број гласова, пре свега ради формирања владајуће коалиције у Никшићу са Миловим ДПС-ом.

Такође, Давидовић је поред тога што је трговац акцизном робом умислио да је и црквени великодостојник, па je у последње време интензивирао коришћење световне терминологије у јефтине и пропагандне дневно-политичке сврхе. Такође, као ктитор СПЦ неретко потенцира своју улогу у изградњи и рестаурацији објеката СПЦ, па се поставља питање да ли је то радио из своје жеље и убеђења, или су се пак неки други мотиви крили иза тога. Време ће показати све, и то већ у марту ове године на локалним изборима у Никшићу.

Оставите Коментар