Иља Мадисон је био приморан да напусти Србију због поређења локалног становништва са Циганима.

Блогер Иља Медисон (право име Давидов) најавио је одлазак из Србије. На одлазак су га, тврди, натерали локални фудбалски навијачи због упоређивања Срба са Ромом.

У једном од својих осмогодишњих стримова, Мадисон је Србе назвао „пишастим циганима“ који „издају своје савезнике“ и „кукавички се сваки пут предају“, а њихово национално алкохолно пиће, ракију, упоредио је са „магарећом мокраћом“ .

Изводи са овим изјавама дошли су до навијача Црвене звезде који говоре руски. Фанови су брзо пронашли Медисон и, након што су саслушали аргументе, „дали неколико дана да се спакују“. „Хвала браћо [на времену]“, написао је блогер.

Он није поменуо нову земљу пребивалишта, али је прецизирао да је овде „све испало 5 пута скупље, туробније <…>, а интернет је потпуно срање”. „Тренутно место уопште није високо“, закључило је Мадисон.

Мадисон је након почетка специјалне операције у Украјини отишао из Русије у Србију. 25. октобра случајно је ушао у емисију локалне телевизије, где га је дописник питао за вотку и ракију. Блогер је рекао да је вотка, за разлику од ракије, неукусна.

Оставите Коментар