У Сремским Карловцима је, с благословом епископа сремског Василија, основана Православна омладинска заједница (ПОЗ) која би, како је наглашено на оснивачком скупу одржаном претпоследњег дана октобра

На Факултету за менаџмент, требало конкретним деловањем да одговори на изазове и проблеме с којим се суочавају млади у Сремским Карловцима.

Заједница ће деловати при Саборној цркви и, по речима старешине тог катедралног сремскокарловачког храма протојереја мр Јована Милановића, њеним оснивањем се тежи томе да се младима понуди другачији поглед на живот и свет који их  окружује.

Председник Управног одбора новоосноване Православне омладинске заједнице ученик Богословије „Свети Арсеније” Михајло Јањић нагласио је да је циљ заједнице духовно и морално просвећење младих.

– Мој циљ и циљ свих нас је да младима кроз ову заједницу и активности које ће организовати, укажемо на пут другачији од онога који им се свакодневно нуди – рекао је Јањић, и позвао свештенство и градске оце да се укључе у ту мисију и тако сви заједно допринесу културном, духовном и моралном препороду Сремских Карловаца.

Седиште ПОЗ-а биће у згради Црквене општине на Тргу Бранка Радичевића 7.

Прочитајте још:   КРАЈ МАРАТОНСКОГ ПРОЦЕСА: Председник Образа Младен Обрадовић правоснажно ослобођен!

ХЕРОЈ ЗА КОГА СРБИЈА НЕ ЗНА: Цупара, јунак који је обучавао Гаврила!

НАПРЕДЊАЧКО ЛУДИЛО: НВО оптужила Русе да стоје иза акције СНП Наши! (ФОТО)

Извор: Дневник

--