Председник Црне Горе и ДПС-а Мило Ђукановић, који ових дана поново јуриша на Српску православну цркву, 1998. године у писму Патријаху Павлу писао је хвалоспеве на рачун те исте цркве.

У документу који Borba.me објављуије, а које датира од 25. новембра 1998. године, Ђукановић велича улогу Митрополије црногорско-приморске.

– До краја делим са Вама мишљење о значају Митрополије црногорско-приморске за Црну Гору, и о њеној улози кроз историју у борби за слободу црногорског, српског и осталих балканских народа – писао је тада он.

За разлику од 1998. године Ђукановић јуче на Конгресу износи најмонструозније речи на рачун исте цркве коју је некад величао.

– Овог пута на политички терен у Црној Гори брутално је уведена СПЦ као доказано најопакији инструмент великосрпског национализма, подстрекач, јатак и адвокат најмоструознијег геноцида у Европи новијег доба – рекао је Ђукановић.

СПЦ је, како је казао, наводно бранила угоржене светиње.

– Иако је покушавала да задржи незаконито присвојену имовину, коју су градили црногорска држава и грађани – казао је он.

Оставите Коментар