Институције морају да реагују у складу са законом те да сваки напад санкционишу. Зашто се то није догодило данас?

Наша организација не бави се политиком, али данашњи догађај и нема велике везе са политичким деловањем дела опозиције који су на сраман начин покушали да дођу до ситних политичких поена. Наше обраћање јавности везано је за проблем безбедности.

Упадом у Председништво део опозиције дао је себи за право да се физички обрачунава са легитимно изабраним председником. Повели су своје новинаре који су то све документовали покушавајући да оправдају насилничко понашање лидера опозиције. Питамо се шта би се догодило у некој другој држави да је неко из опозиције упао код председника? Да ли би били ухапшени? Исто тако, постављамо питање и надлежним институцијама – Да ли би обичан грађанин такође прошао без икаквих последица ако би упао у Председништво да се физички обрачунава са председником?

Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА апелује на надлежне институције да санкционишу овакво понашање опозиције. Такође, апелујемо на бољој заштити председника, јер видимо да скоро свако може да уђе и да тражи да се физички обрачуна са њим, као да не живимо у правној држави. Да ли нам овакву Србију, са применом насиља, обећавају ови опозиционари?

Стеван Ђокић, Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА

Оставите Коментар