Докторирао је на теми Државна идеологија Црне Горе 1878 -1918. у Београду
Написао је Историју Црне Горе и још неколико књига на исту тематику, присутан је у јавности док се полемише о српско-црногорском питању, али изгледа да је откривена и једна тајна познатог историчара др Живка Андријашевића (53) – да је у школи из историје имао двојку.

Наиме, на друштвеним мрежама појавила се фотографија за коју се тврди да представља његово сведочанство, а виде се његове оцене, све саме двојке, што укључује и историју.

Овај познати историчар написао је и књигу „Господар“ која се односи на владавину Николе И Петровића и дело „Династија Петровић-Његош“, „Нацрт за идеологију једне власти“, „Нација с грешком и „Црногорска црква 1852-1918“. Аутор је и великог броја научних радова, који су објављивани у престижним историјским часописима у земљи и иностранству.

Vrhunski crnogorski istoričar koji je jedva "dovoljnim" prelazio razred… Sva im je istorija takva, kad je takvi "stručnjaci" pišu!Dame i gospodo, Živko Andrijašević!

Gepostet von Црмничке мудрости am Samstag, 15. Februar 2020

Докторирао је на теми Државна идеологија Црне Горе 1878-1918 на Филозофском факултету у Београду 2003. године. На Филозофском факултету Универзитета Црне Горе предаје Историју Црне Горе у новом веку и Историју Балкана у новом веку.

У сукобу мишљења који протеклих месеци погађа Црну Гору, а поводом усвајања Закона о слободи вероисповести, Андријашевић не заузима став који је близак побуњеном народу.

Недавно је изјавио да је „сасвим нормалан проценат“ становништва који протестује, истичући да је то свега пет посто људи. Додао је да то није никаква екстремна појава и да то не указује на неке огромне размере, повезивајући тако вернике са политиком.

Advertisements
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here