Информацију да је 19 руских званичника затражило смену Владимира Путина пренели су медији, правећи разне анализе. Али онда је “империја узвратила ударац”.

Подсетимо, у родном граду Владимира Путина Санкт Петербургу, али и Москви десила се донедавно незамислива ситуација: 19 заступника градских општина оптужило је председника државе за велеиздају, изгласали су текст петиције за његову смену и послали руском парламенту, Државној думи.

Шефа државе су прозвали за уништавање борбених способности јединица руске војске, смрт и рањавање младих и радно способних грађана Русије, наношење штете руској економији, па чак и за ширење Северноатлантске алијансе почетком рата у Украјини.

А онда је „империја узвратила ударац“, такође поштујући законску процедуру и вадећи из фиока стари случај, преносе медији.

Поменути заступници су позвани у полицију и сачињени су протоколи о тобожњој дискредитацији војске.

Окружни суд у Санкт Петербургу у уторак је, наиме, дао гувернеру Санкт Петербурга прилику да распусти непослушне општинске политичаре.

Један од иницијатора иницијативе против Путина Никита Јуферев истакао је да намеравају да оспоре ту одлуку и тврди како су све радили по законској процедури.

Суд је такође, према административном чланку о „дискредитацији“ војске, с 47.000 рубаља казнио заступника Дмитрија Паљугу, који је био аутор иницијативе за смену Путина.

Оставите Коментар