Током претходних дана је у медијима одјекнула вест како је Црна Гора купила од Француске 10.500 тона пшенице, чиме су подмирене тромесечне потребе за овим артиклом.

Према наводима црногорске министарке економије Драгице Секулић, реч је о „генијалном“ потезу црногорске власти, којим су показали да „не зависе од увоза са било које адресе“, најављујући да ће овакву праксу примењивати и у наредном периоду.

Поменути саркастични коментари црногорске министарке су имали за циљ да се грађанима Црне Горе поручи како не зависе од Србије, од које су до сада увозили пшеницу, те да постоје алтернативни партнери за трговинску размену.

Наведено је заиста тачно, алтернатива увек постоји, али се поставља питање висине и оправданости цене те алтернативе. Оно што министарка није пренела грађанима је податак да је Црна Гора ову количину пшенице купљене од Француске платила преко 2 милиона евра, што је значајно виша цена од оне која би била плаћена да је та роба купљена из суседне Србије. И сама француска страна је била затечена црногорском „генијалном“ идејом да уз драстично више трошкове купе пшеницу од њих, а не из неке од суседних земаља, али наравно да нису пропустили прилику да профитирају на недомаћинском резоновању црногорских власти, односно на њиховој мржњи према Србији.

Евидентно је да црногорска владајућа камарила предвођена Милом Ђукановићем у потпуности губи контакт са реалношћу, те да су одлучили да се инате на штету црногорског народа, без обзира на и иначе трагичну финансијску ситуацију у којој се Црна Гора налази, пише портал Глас јавности.

Оставите Коментар