НОВИНАРСКА екипа радио Гораждевца ометана је у раду и вербално малтретирана од стране двојице непознатих лица у Руговској клисури код Пећи.

Главни и одговорни уредник ове радио станице у јединој српској енклави, у општини Пећ, кренуо је данас са колегом Милићем Петровићем да сними кадрове у Руговској клисури, на пет километара од Пећи.

– Током снимања водопада у једном тренутку поред нас се зауставио ауто из којег је изашао мушкарац у маскриним панталонама. Стао је на пар метара од нас и питао нас је на албанском: ко сте ви и тражио нам је документа. Нисмо дали документа јер смо имали видљиве ознаке са натписом “прес”, а како он није желео да се представи казао сам да ћу звати полицију. У том је изашао још један човек из аута и будући да је онај први био јако агресиван мислио сам да ће да ме удари – истиче Димитријевић који је од пре неколико дана и председник УНС-а на Косову и Метохији.

Он објашњава да је сниматељ Петровић показао прес картицу али да су ове ознаке имали на прслуцима и аутомобилу. Ипак, када је Димитријевић споменуо да ће позвати полицију, они су се удаљили бесно затварајући врата на аутомобилу.

Иако је случај пријављен и полицији и тужилаштву, из тужилаштва у Пећи новинарска екипа радио Гораждевца добила је одговор да нема елемената за кривично гоњење јер нису задобили физичке повреде.

Оставите Коментар