Српска делегација је одлучила да о овом инциденту и понашању председнице комитета обавести Лилијан Мори Паскије

На данашњем састанку Политичког комитета Парламентарне скупштине Савета Европе, на коме је за известиоца о ситуацији на Kосову и Метохији изабран немачки посланик Петер Бејер, српска делегација успротивила се због присуства албанске представнице из Приштине која није акредитована у СЕ.

Рад комитета је обележила жустра расправа чланова српске делегације са председницом комитета Ријом Оумен поводом позива и присуства на састанку комитета тзв. амбасадорке Kосова, која није акредитована у СЕ, наводи се у саопштењу Скупштине Србије.

Српска делегација је оцењила њено присуство као вид притиска на чланове комитета приликом гласања за известиоца, наводи се у саопштењу.

Иако је председница комитета признала да је погрешила, и чланови српске делегације инсистирали да се представница тзв. Kосова удаљи са састанка, то се није догодило.

Српска делегација је одлучила да о овом инциденту и понашању председнице комитета обавести Лилијан Мори Паскије, председника ПС Савета Европе.

Народну скупштину Републике Србије на састанку политичког комитета представљали су чланови делегације Марија Обрадовић и Жарко Обрадовић на челу са шефом делегације Александром Томић.

Оставите Коментар