Сјајна скакачица у даљ Ивана Шпановић, која је на великим такмичењима освојила 11 одличја, најавила је да ће 2020. бранити злато на Светском првенству у дворани у Кини у марту, пре наступа у Токију на Олимпијским играма.

Она је најавила да би 2022. могла да се опрости од атлетике, а волела би да то учини на спектакуларан начин, пред домаћом публиком.

  • Волела бих да будемо изабрани за домаћеине Светског првенства 2022. у дворани. Разлог због којег би волела да се то догоди је размишљање о повлачењу из атлетике. Волела бих да то буде уз покушај обарања дворанског светског рекорда од 7,37 метара пред домаћом публиком у београдској Арени – поручила је за Журнал Ивана Шпановић.

Следеће недеље ће се вратити тренинзима после паузе због повреде која ју је спречила да наступа на Светском првенству у Дохи.

  • Почињем са уводним радом 15. октобра, али због тежине повреде бићу мало обазривија на почетку, поготово због чињенице да је следећа година олимпијска. Нема места ни простора калкулацији или раду који није са 100 одсто могућности – рекла је најбоља српска атлетичарка.

Оставите Коментар