Петиција је завршена данас у осам увече.

Саопштење ИПУ преносимо у целости:

Институт за политичко умрежавање користи прилику да се захвали свим потписницима петиције за одлучну одбрану институције председника Републике Србије од медијског рата који против њега воде политичке и интересне групе у земљи и окружењу и медији под њиховом контролом. Александар Ђурђев, један је од оснивача Института за политичко умрежавање.

За свега два дана трајања петиције, преко 400 грађана наше земље, угледних људи из света науке, културе, музике, сликарства, спорта, политике и привреде, водећи се државотворном и друштвено одговорном мишљу стало је својим именима и чашћу у заштиту једне од најзначајнијих институција у нашој земљи.

Тиме смо заједничким напорима показали да је тиха и пристојна већина у Србији увек будна и спремна да на сваки покушај омаловажавања државе Србије и њених институција, ма одакле он долазио, одговори онако како то она једино уме – достојанствено и одлучно.

За разлику од иницијатора ове петиције и њених потписника, који никога нису увредили или омаловажили својом инцијативом, то су урадили управо они медији и политичке структуре који брутално нарушавају углед и част председника Александра Вучића у тренуцима када се наша земља суочава са бројним унутрашњим и спољним изазовима.

Њихови квазиелитистички, некултурни и арогантни ставови и коментари изречени на рачун потписника петиције говоре у прилог томе да они и данас, по старим навикама из времена када су владали овом земљом, не поседују ни трунку толеранције, политичке културе ни општег осећаја за цивилизовано јавно понашање. Чињеница да сматрају да људима са списка подршке треба ускратити право на слободу мишљења или чак да такав списак треба сачувати за време када ће поново доћи на власт, за тренутак нас је вратила у не тако давно време када је такав вид политичке комуникације био свакодневница.

Петиција, која је за кратко време окупила више људи него што их чита поједине медије који су је осудили, али и више људи него што одређене политичке структуре могу да изведу на протест или добију гласова, довољно говори о успеху једних и неуспеху других. Пристојна Србија одавно је престала да ћути и увек ће бити спремна да стане у одбрану своје земље и оних који је легално и легитимно представљају од неоснованих и антидржавних напада.

Оставите Коментар