Нова свињарија из комшилука! Хрватски фудбалери испраћени су из Вуковара на Светско првенство и то су на поклон пред пут добили заставу из злочиначке акције „олуја“, којом је спроведено етничко чишћење Срба из Книна и околине

Reuters
Reuters

На Свечаној вечери хрватског фудбала одржаној у четвртак у Вуковару, у име потпредседника Владе и министра одбране Дамира Крстичевића, начелник Генералштаба, генерал Мирко Шундов, уручио је селектору Хрватске фудбалске репрезентације Златку Далићу заставу Републике Хрватске.

Реч је о реплици хрватске заставе која се вијорила на Книнској тврђави након уласка Хрватске војске у Книн у операцији „олуја“, када је дошло до највећег прогона Срба у новијој историји.

– Хрватска застава на Книнској тврђави симбол је борбе за хрватску слободу, тешко стечену и крвљу плаћену. Операција „олуја“ круна је свих наших победа, а долазак победничке Хрватске војске у краљевски град Книн знак је победе у Домовинском рату. Нека вам хрватска застава, под којом су се за своју Хрватску борили и гинули храбри хрватски борци, буде подстицај за срчану борбу на предстојећем Светском првенству. Хрватска војска с вама је у мислима и срцима. Домовини верни! – написано је у поруци коју потписује потпредседник Владе и министар одбране Републике Хрватске Дамир Крстичевић.

Свечаности су присуствовали сви репрезентативци Хрватске на челу са председником ХНС Давором Шукером, који су том прилком уручили дресове Хрватске фудбалске репрезентације генералима Шундову и Матановићу.

Извор: informer.rs