Док америчког председника Доналда Трампа не занима да ли ће Иран пристати на преговоре са САД, Хезболах најављује да је време да почну да раде на освети за убиство генерала Касема Сулејманија.

Заповедник Чувара револуције, иранске идеолошке војске, изјавио је да сврха напада 8. јануара на америчке циљеве у Ираку није била да убију непријатељске војнике.

Генерал Хосеин Салами на затвореној седници иранског парламента, према видео снимку који је приказала државна телевизија, изјавио је да је циљ био материјално уништење изазвано испаљивањем ракета, јер су желели да покажу да су надмоћнији од непријатеља и да могу напасти било коју тачку коју изаберу.

Амерички председник Доналд Трамп поручује да га „уопште не занима“ хоће ли Иран пристати на преговоре са Сједињеним Државама, након што је његов саветник Роберт О’Брајен сугерисао да ће Техеран морати да пристане на разговоре јер неће имати другог избора.

У међувремену, вођа Хезболаха Хасан Насралах поручује да је време да се савезници Ирана окупе и почну да раде на освећивању Сулејманијеве смрти.

Оставите Коментар