Иран прети могућим нападима на Форт Мекнер, америчку војну базу у Вашингтону, као и на заменика начелника генералштаба америчке војске Џозефа М. Мартина, јавља АП позивајући се на двојица високих обавештајних званичника.

Они наводе да је комуникација коју је Национална обавештајна агенција (НСА) пресрела у јануару, показала да иранска Револуционарна града разматра извођење „напада у стилу оног на разарач УС С Коул“, што се односи на самоубилачки напад из октобра 2000. када је мали брод пристао уз разарач америчке морнарице у луци Аден у Јемену и експлодирао, при чему је погинуло 17 америчких морнара.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Према наводима извора АП, обавештајни подаци такође су открили планове Ирана да убије генерала Џозефа М. Мартина и да се инфилтрира у војну базу у Вашингтону.

Генерал Мартин живи у бази Форт Мекнер, једној од најстаријих у Америци.

Те претње су разлог из којег је војска појачала безбедност око Форт Мекнера.

Комуникације које су пресрели амерички обавештајци вођене су између припадника елитне јединице Кудс иранске Револуционарне гарде, а разматране су се могуће војне опције из одмазде за убиство бившег лидера Кудса, генерала Касема Сулејманија у Багдаду у јануару 2020, наводе двојица званичника.

Оставите Коментар