Иранска револуционарна гарда (ИРГЦ) објавила је видео снимак на којем се види како њихов дрон лебди изнад америчког носача авиона у Персијском заливу.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Видео је снимљен из дрона и емитован је на иранској државној телевизији, приказујући крупни план америчких авиона ловаца и хеликоптера на палуби. Амерички носачи авиона је све време у покрету.

Ирански дрон у једном тренутку кретао се директно изнад америчког носача авиона, шаљући снимак са америчке палубе у реалном времену, док амерички ратни брод није реаговао. Иранска револуционарна гарда наводи да су подаци о позиционирању указали да је у питању носач авиона Двајт Ајзенсхауер, али то није потврђено.

Није им први пут

ИРГЦ је у фебруару објавила да поседује савремено офанзивно и одбрамбено оружје које може да уништи било који амерички војни циљ у региону.

Америчко Министарство одбране још није коментарисало видео, али је најавило да ће проширити мисију авионске групе носача авиона на Блиском истоку како би осигурало безбедно повлачење америчких трупа из Авганистана.

Оставите Коментар