У Риму група миграната опљачкала је посланика горњег дома Италијанског парламента из редова Покрета од 5 звездица, странке која је прошлог месеца изашла из коалиције са десно оријентисаном Лигом и постала присталица масовне миграције.

Банда северноафричких имиграната из Алжира опљачкала је италијанског сенатора и члана Покрета пет звездица (M5S) на главној жељезничкој станици у Риму Термини.

Сенатора Габријелеа Ланзија и једног италијанског судију опљачкала су три Алжирца, а судија је притом остао без торбе, недуго након што је завршио са ручком у ресторану у близини станице, преноси Il Giornale.

Убрзо након прве пљачке сенатора, сенатор Ланзи покушао је да пронађе такси када су му пришли имигранти који су га опколили и украли му торбу у којој се налазио лаптоп, ај пед и разни документи.

Сенатор је брзо обавестио полицију која је зачудо успела да ухапси два имигранта, стара 20 и 27 година, који су оптужени за тешку крађу. Полиција је такође успела да пронађе предмете украдене и од судије и од сенатора.

Иронично, до инцидента је дошло након што је Покрет пет звездица, заједно са нео-марксистичком про-имиграционом Демократском странком (PD), формирао нову коалицијску владу при чему су отворили италијанске луке за бродове накрцане имигрантима који су преузети од кријумчара у Средоземном мору.

Оставите Коментар