Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић најоштрије је осудио застрашујуће претње на Твитеру социолошкиње Весне Пешић и бивше чланице ЛДП упућене председнику Александру Вучићу и позвао надлежне органе да предузму хитне мере.

Пешић је на Твитеру навела „да бојкот избора не помаже, већ само цев у главу“ на шта је министар реаговао и затражио од стручњака да процене ментално стање госпође Пешић, сматрајући да нормална особа то не би ни помислила, а камоли написала.

  • Скандалозно и бахато понашање не сме се толерисати већ најстрожије казнити у складу са законом. Неко ко је у стању да напише овако нешто и да позове људе на најстрашнији злочин, доказује да је монструм који треба да се нађе иза решетака. Ово је напад пре свега на човека! И позив на убиство је злочин, те овај монструозни чин мора бити кажњен – рекао је Ђорђевић.

Министар је додао да је ово слика и прилика опозиције Ђиласа, Обрадовића и Јеремића који су познати по фашистичкој реторици и размишљању.

-Сви они који подржавају опозицију, треба да буду свесни да подржавају и оне који заговарају линч, позив на убиство и злочин, и да размисле да ли желе Србију у којој се „цев у главу“ или вешала користе за неистомишљенике – закључио је Ђорђевић.

Борислав Кашански

Оставите Коментар