Министарство одбране Белорусије објавило је мапу предстојеће вежбе са војском Руске Федерације.

Да ли је мапа објављена намерно или случајно остаје енигма, мада већина се слаже да је у питању намерна провокација Белорусије, посебно са именима замишљених агресорских држава које алудирају на окружење ове државе са којима су конфликти веома интензивни пре свега се то односи на Пољску и Украјину.

Вежба како се може закључити има замишљени сценарио да „Империјалистички предатори“ у питању су четири фиктивне државе Нериса, Поморије, Бедебугија, Ђепровија које нападају Републику Полесје, са главним циљем да се промени њено леглано изабрано политичко руководство.

Појединици упућени у дешавања на истоку Европе наводе да брифинг о овој војној вежби је идентичан сценарио руске акције која је изведена 2014. Украјинци тврде да је то пресликани сценарио дешавања када су: “ терористичке и сепаратистичке организације уз страну помоћ, испуњавали жеље појединачних земаља да доминирају регионом не водец́и рачуна о интересима других земаља“.

Украјина већ спомиње да је назив Дњепровиа: Украјина источно до Новоград-Волинског, Kлопија (Бедбугија): западно до Новоград-Волинског, Пољска јужно до Бјала Подласка, Поморија: између Пољске и коридора Сувалкија, Kалињинград Ниарис: Kалињинград плус Литванија.

Оставите Коментар