Први човек такозване Црногорске православне цркве Мираш Дедеић је 10. септембра 2015. године у Котору ударио старицу Мару Вуковић.

Интернетом поново кружи снимак на ком се види како је вођа црногорске секте, самозвани митрополит два пута ударио руком у лице старицу када је дошао у Котор на дебату о нацрту закона о слободи вероисповести.

  • Назвао ме плаћеницом и бабетином, а ја сам- иако скромна жена – за њега дама. Нико мене није платио, откад знам за себе знам за крст часни и српске светиње, па ме у Котор одвела моја добра воља и ништа друго. Када је требало, и моћнијима од њега сам стајала на пут, али сам љубила руку патријарху Павлу и митрополиту Амфилохију и нашим свештеницима. А све и да сам му стала на пут – свештеник би рекао што и Господ наш: „Опрости јој Боже, не зна шта ради“. Не би ударио – рекла је Мара после напада за Новости.

Она је додала да ће молити да је поново крсте – јер се осећа као да је сам ђаво дотакао кад је Мираш ударио.

Најава председника Црне Горе Мила Ђукановића да ће радити на обнови црногорске аутокефалне цркве представља наставак антисрпске политике црногорског режима.

2 KОМЕНТАРА

Leave a Reply