Заменик „премијера Косова“ Фатмир Љимај, бивши командант такозване Ослободилачке војске Косова (ОВК), познат под надимком Челик, и његови саборци из те терористичке организације наредили су и извршили монструозне злочине над Србима. У јавност је, наиме, испливао снимак на коме припадник ОВК отворено сведочи о убиству 10 Срба, међу којима су и деца од седам година.

На снимку је Даница Маринковић, тадашњи истражни судија Окружног суда у Приштини, која испитује Љимајевог „човека“ непосредно после извршеног злочина.

  • Било је двоје деце, три жене, два младића и три човека. Мислим да су били Срби – признаје Албанац.

Даница Маринковић: Узраст деце?

  • Од 7,8 до 11 година.

Даница Маринковић: А жене?

  • Од 28 до 32 године.

Даница Маринковић: Ко их је стрељао?

  • Ми смо их стрељали. Фатмир Љимај. Ми смо војска УЧК. Више од 20 нас је било.

Даница Маринковић: Како су их стрељали?

  • Наређали смо њих десеторо и онда смо их убили отпозади. На све смо пуцали одједном. Наредили су Фатмир Љимај, Гани Краснићи и Хисни Киљај. Они су били команданти. Фатмир је командант села Клечка, а други двојица села Малишево.

Даница Маринковић: Шта је било после стрељања?

  • Кад смо их стрељали удаљили су ме. Не знам где су сахрањени.
    Даница Маринковић: Не зна, дакле, где су сахрањени. У реду, завршено.

Упркос њеним достигнућима, како указује извор Курира, ДОС-овци су терористе помиловали и пустили из затвора, а Маринковић су 2009. године разрешили судијске функције зато што је водила истраге против албанских терориста и о њиховим злочинима сведочила у Хагу.

Оставите Коментар