Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић који је још 1999. године оптуживао Србију и Србе да су одговорни за рат на Косову због „прекомерне употребе силе“ над терористима ОВК, месец дана након злочиначке НАТО агресије он је заједно са Хашимом Тачијем апеловао да Слободан Милошевић, али и други Срби буду изручени Хашком трибуналу због „злочина на КиМ“.

– Обе стране осуђују злочине Милошевићевог режима на Косову. Особе осумњичене за ратне злочине и злочине против човечности ће бити изведене пред лице правде. Ми подржавамо улогу Међународног трибунала за ратне злочине, мир се једино може градити на основама правде… – рекао је Јањић поред кога је стајао Хашим Тачи.

Подсетимо, отац Сава Јањић се још 1998. године залагао за то да Слободан Милошевић, Ратко Младић и Радован Караџић буду изручени Међународном суду у Хагу.

Он је то истакао у интервјуу „Њујорк тајмсу“ годину дана пре сукоба на КиМ.

– Када би видео Милошевића у Хагу био би срећан. Када би у Хаг отишли и Младић и Караџић то би био само почетак – отворено је признао Сава јањић.

Након свега овога што је изрекао о српском народу и о Косову и Метохији, не треба да нас чуди што се игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић залаже за целовито и независно Косово, противећи се идеји о разграничењу са Албанцима на КиМ.

Извор: informer.rs

Advertisements
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here