Ја сам у први мах рекао да хоћу да пребијем Јелену Ђорђевић, нисам знао шта да кажем друго, добио сам адресу и отишао сам до Ниша, открива Србољуб Мицкић.

Након што је бивша челница Двери из Ниша Јелена Ђорђевић открила да је њено пребијање организовао лично лидер покрета Двери, Курир је дошао и до Србољуба Мицкића – човека који је, по сопственом признању, требало да је физички нападне. Мицкић, иначе члан Главног одбора покрета Двери, а једно време и члан Обрадовићевог личног обезбеђења, тврди да је од Бошка Обрадовића добио детаљне инструкције за пребијање Ђорђевићеве.

– Јелену сам знао са састанака Двери. Кад је Бошко чуо да она хоће да да оставку и да задржи свој мандат, рекао је да морамо да сузбијемо такво понашање. Мене су „обрађивали“ да се са издајницима на одређени начин разрачунам, и да то мора да се уради па макар и физички. Бошко Обрадовић ми је буквално наложио: „Јелена Ђорђевић треба да добије батине“, председник Извршног одбора Александар Танасковић ми је дао детаљније податке где Јелена живи – започиње причу Мицкић.

Као награду, додаје, обећали су ми боље услове и позицију у странци, али и, како је рекао, „пролазно место у парламенту“.

– Био сам у небраном грожђу. Ја сам у први мах њима рекао да хоћу, нисам знао шта да им кажем друго. Добио сам адресу и отишао сам до Ниша. Видео сам где Јелена живи… Искрено да вам кажем, нисам могао то да урадим, ни ја лично, али ни да неком другом наложим. То ми је било крајње неприхватљиво. И ја имам две ћерке – прича Мицкић.

У то време се, додаје, Јелена враћала истим путем кући и имао је свакодневно шансу да је нападне.

– Нисам зато ушао у политику. Одустао сам, а то сам и саопштио Бошку, схвативши да ме користи. Након неког времена, Јелена и ја смо се случајно срели. Нисам могао да ћутим, лакше ми је било да јој кажем. Она је прва увидела да Бошко манипулише људима и да нас је све цедио – каже Мицкић.

Јелена је плакала кад смо је притискали

Први разговор с Јеленом након што је најавила излазак из странке није био пријатан ни Мицкићу, а камоли Јелени, каже Мицкић.

– Испитивали смо је за узроке, да ли је неко утицао на њу. Вршили смо одређени притисак, али у границама прихватљивог. Она се тада и заплакала. Било јој је тешко. Ломила се. Ни мени није било пријатно, а камоли њој – сећа се Мицкић.

С мужем смо обавили жустар разговор

Пошто Јелену нису убедили, Србољуб Мицкић и Александар Танасковић заказали су састанак с Јелениним мужем, покушавши да је преко њега убеде да врати одборнички мандат. Том приликом су и њега застрашивали.

– Он је држао женину страну, ми смо држали страну странке. Био је то жустар разговор, али претње нису биле конкретне, него латентне. Рекли смо да не знамо како могу да реагују неки чланови, симпатизери. Из тога свако иоле интелигентан може да закључи шта то значи – испричао је Мицкић.

--