Албанци са Косова и даље причају лажи о 20.000 силованих Албанки. Где год да изађу причају само о томе, а портал Еспресо открива када се и како пласирала и фалсификовала ова лаж са циљем да се Срби прогласе за монструме!

У америчком Конгресу пре пар дана водила се оштра дебата о силовању Албанки током сукоба на Космету, а детаље о наводним злочинима изнела је бивша председница Косова Атифете Јахјага.

Бивша председница такозване Републике Косово, саопштила је у Комитету за спољне послове Представничког дома Конгреса САД скандалозан податак да је током ратних сукоба на Космету силовано 20.000 младих Албанки.

Међутим, званични подаци из Приштине је демантују јер је у седиште УН у Њујорку стигао извештај о броју људи који се пријавио да је силован током 1999. године, и ради се о 800 особа, што никако не одговара цифри од 20.000 силованих људи које су у СБ УН изрекли Хашим Тачи и Влора Читаку.

Тачније почетком 2018. почео је процес пријављивања за признавање и верификацију статуса силованих особа од 27. фебруара 1998. до 20. јуна 1999, како би им била исплаћивана надокнада од 230 евра месечно. Пријавило се око 800 особа, а нешто више од сто њих остварило је право на ту надокнаду.

Ипак, кренимо редом и откријмо од када Албанци са Косова користе цифру од 20.000 силованих Албанки, која је, веровали или не чист фалсификат.

Фото: Facebook printscreen
Фото: Facebook printscreen

Како сазнаје наш портал из дипломатских извора читава прича о подметању 20.000 силованих Албанки од стране Срба кренула је из Лондона и то у време власти конзервативаца и премијера Дејвида Камерона.

– Читава прича и брифовање власти у Приштини, а пре свега Атифете Јахјаге, која је један од симбола потурања ове приче кренула је од Велике Британије и из канцеларије премијера. Читав посао водила је његова саветница Арминка Хелић и лобисткиња за Сребреницу – открива наш извор.

Према његовим речима након доношења Резолуције о Сребреници у Европском парламенту 2015. године Арминка Хелић и њена екипа кренула је са брифингом Атифете Јахјаге и свих на Косову како би требало Србима, српским регуларним снагама али и паравојним организацијама да се пришије етикета силовања.

– Званични подаци УНХЦР кажу да је око 20.000 жена силовано у рату на свим просторима Балкана. Они су тај извештај и те процене брутално фалсификовали и почели са причом о силовању Албанки – открива наш извор.

Званично је Атифете Јахјага тек 2016. године пошто је престала да обавља функцију председнице лажне државе Косово почела са том причом на једном од међународних панела у Етиопији, а касније на Исланду (скуп европских парламентараца) и на другим скуповима где се појављивала као говорник.

– Занимљива чињеница је и то да се на многим панелима сасвим случајно или не као панелиста из Лондона са Атифете Јахјагом појављивала и Арминка Хелић. А у свим наступима Јахјага је причала о 20.000 силованих Албанки. Ти подаци су касније прогурани и у УН – открива наш извор.

Колико је Хелићева упућена у ситуацију на Косову најбоље говоре њене фотографије на састанцима са високим званичницима тзв Републике Косово, па чак и са самим Рамушом Харадинајем.

Арминка Хелић позната је по својим екстремним ставовима када су у питању Срби, а била је једна од главних лобисткиња изгласавања горе поменуте приче о Резолуцији о Сребреници.

Арминка је центар јавности доспела приликом снимања филма Анђелине Џоли о Сребреници и када ју је Бред Пит оптужио да је вештица која је, како је рекао славној глумици испрала.

Медији у Британији су тада пренели да Хелићева представља централну фигуру у унутрашњем кругу најближих пријатеља Анђелине Џоли. За своју „лојалност“, Хелићева од Џолијеве добија 350.000 евра годишње.

Арминка Хелић је британска политичарка рођена у Босни и Херцеговини, радила је као саветница бившег британског шефа дипломатије Вилијема Хејга. Дејвид Камерон именовао је 2014. за Дом лордова.

Подсетимо шеф српске дипломатије Ивица Дачић такође је раније изјавио да је број који понављају Албанци фалсификат.

– Албанци користе број од 20.000 силованих жена и позивају се на Светску здравствену организацију која овај податак уопште не поседује – рекао је раније за медије шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Оставите Коментар