Скоро две године грађанима Србије намеће се лажна прича о Јовањици и некаквој плантажи марихуане, а све са циљем како би се ударило на председника Србије и његову породицу. Иза ширења неистинитих прича стоје медији који су под контролом опозиције, али они који су наместили аферу Јовањица, налазе се у деловима власти, и то је опасно.

Како је сама прича око намештене афере Јовањица почела да се открива, тако су актери који су учествовали у намештању одступили од напада и почели да се бране не бирајући средства, те често преко својих сателита одржавају некакве конференције за штампу на коју дође једва двоје, троје људи.

За сада ћемо објавити Службену белешку и Потврду о привремено одузетим предметима како би јавност имала добар увид у то колико су бахато поступали они који су намештали аферу Јовањица. Наиме, Службена белешка коју је сачинио мајор полиције Слободан Миленковић Сента, јасно каже да су полицајци четвртог одељења београдске полиције зауставили ауди код искључења за Јагодину. Шта траже службеници ПУ за град Београд у Јагодини, и како то да се они баве пословима која су у надлежности саобраћајне полиције? Ко је послао ове полицајце да зауставе Ауди и да ли су можда ови полицајци примењивали меру тајног праћења пре заустављања, јер према Изјави полицајца Миленковића, знао је да је Колувија и раније хапшен због наркотика. Ово је тотална лаж, јер Предраг Колувија никада није хапшен, поготово не због наркотика. Значи, поставља се питање, ако је Предраг Колувија био на неким мерама, које то одобрио будуци да о томе не постоји нити један писани траг?

Посебно је интересантно да је, поменути мајор полиције, дао потпуно супротну изјаву у току истражног поступка, од оне која се се налази у документацији, коју је уједно лично потписао. Том приликом су он, а и његови службеници негирали да су поменутог дана лишили слободе Колувију и ако опет у службеној документацији пише другачије, односно да је исти лишен слободе баш 13.11.2019. године. С тим у вези, постоје сазнања да су се полицијски службеници непосредно пре давања исказа налазили са тужиоцем у оближњем кафићу како би, што би се рекло народски, “штеловали” исказ, а да је све наводно забележено на сигурносним камерама објекта?

У самој Службеној белешци јасно пише да „блинкери“ нису били укључени. Иначе, поседовање блинкера спада у прекршајно дело. То је констатовао и дежурни судија у Јагодини, који је наложио да се поднесе прекршајна пријава и да се уз потврду о одузетим предметима, одузму блинкери. То није „играло“ полицајцима, те су одлучили да одузму возило, супротно ономе што је судија Ненад Петровић наложио. Поставља се питање, ко је одлучио да одузме возило и крене у хапшење? По чијем наређењу је поступано овако бахато?

Најважније у целој причи, ако прочитате Службену белешку и Потврду о привремено одузетим предметима, видећете да се нигде не помиње никаква полицијска значка која се касније, након неколико дана, подмеће и појављује на некаквим конференцијама за штампу. Подметнута службена значка припада полицајцу из Трстеника који је комшија једног опозиционара који управо износи неистине о Јовањици.

И тада је на Предрага Колувију вршен притисак да оптужи председника и његовог брата. Иако је Предраг Колувија јасно навео име полицајца који му је тражио да каже да је Јовањица радила расаде марихуане за Андреја Вучића и да донира полицији 300.000 евра, у тужилаштву се сви „праве мртви“ и нико не покреће никакву истрагу. Исти случај где се тужилаштво „прави мртво“ јесте ситуација када је објављена преписка између поступајућег тужиоца у намештеној афери Јовањица и новинара једног портала. Још једна ситуација када се тужилаштво „прави мртво“ јесте када су медији у мају ове године објавили да је поступајући тужилац у намештеној афери Јовањица наместио и случај Хавана, а што је и један од оштећених у овом поступку потврдио. Поставља се питање, зашто се тужилаштво на све ове околности „прави мртво“? Да ли поступајући тужилац у предмету Јовањица има грижу савести због свега док се вози у свом најновијем Мерцедесу Г класе за који грађани Србије не могу од плате да купе ни резервни точак?

Наравно, када су схватили да Предраг Колувија не жели да игра њихову игру, иста екипа намешта Јовањицу 2 и хапси поштене полицајце који су годинама уназад упозоравали на постојање појединих организованих криминалних група, међу њима и група господина Беливука, али и на пропусте у раду појединих полицајаца који су се бахатили и радили за мафију. Оног тренутка када су ти поштени полицајци ухапшени, почиње монструозни пир ОКГ господина Беливука у Ритопеку. Ови поштени полицајци и оперативци БИА били су прислушкивани заједно са председником републике Србије. Исти они који су неовлашћено наредили примену ових мера, радили су и на намештању афере Јовањица и Јовањица 2. Оно што многи не знају, током ове године покушано је да се изгради и афера Јовањица 3 како би се део безбедносних структура увезао са председником кога би касније Европи представили као главног за дрогу на Јовањици.

Предраг Колувија још увек је у притвору. Без основа и разлога. Једини разлог имају они који су измислили ову аферу, а то је притисак и тотално психичко и здравствено урушавање самог Предрага Колувије како би могли да га приволе и пристане са њима на сарадњу.

Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА изражава бојазан да се Предрагу Колувији у притвору може догодити нешто лоше. Не постоји ни један правни основ за његово задржавање у притвору. Исто тако, претпостављамо да ће они који су наместили ову аферу кренути са разним прљавим кампањама и играма које могу да буду бахатије и опасније јер су ухваћени у лажи. Иако смо и сами у претходном периоду имали и претње и провокације и нападе, не одустајемо од истине, јер верујемо у правну државу Србију, те сматрамо да сви они који су учествовали у намештању афере Јовањица, без обзира да ли припадају опозицији, власти, полицији или тужилаштву, морају да буду ухапшени и процесуирани.

Стеван Ђокић

Оставите Коментар