Дана 23.03.2020. године, посебне јединице полиције, које су у надлежности Зорана Томчића, помоћник директора Управе за сектор специјалне полиције МУП-а Црне Горе, су приликом вршења редовне полицијске контроле зауставиле возило у којем се тада налазио и Ненад Мићуновић, синовац Бранислава Мићуновића званог „Брано“, најутицајнијег лица у црногорском криминалном миљеу, пише Глас јавности.

Након што су припадници МУП-а преузели личне карте на увид, постављено је питање да ли је неко од лица икада кривично гоњено и кажњавано, односно да ли има неку потрагу издату од стране надлежних органа.

Реагујући на наведено, Ненад Мићуновић је тада рекао да нема никакав проблем са законом. Међутим, провером кроз систем МУП-а је установљено је да млади Мићуновић има поднете кривичне пријаве због неовлашћеног поседовања оружја, те је полиција агресивним наступом реаговала постављајући му питање због чега износи неистините податке, те је дошло до кошкања и након тога је уследила интервенција полиције и прекомерна употреба силе према Ненаду Мићуновићу током које су му нанете озбиљне телесне повреде и брутално је претучен.

Уколико се овај догађај заиста никада није догодио, односно никада није забележен у евиденцијама МУП-а Црне Горе, онда су тачне информације да је брутални напад полиције на чланове породице Мићуновић заташкан од стране Томчића и Зорана Лазовића, помоћника директора Управе полиције Црне Горе задуженог за Сектор за борбу против организованог криминала и корупције, а што је између осталог била и тема хитног састанка шефова црногорских безбедносних служби код црногорског председника Мила Ђукановића, што је догађај за који Управа полиције Црне Горе тврди да се није десио, те да „Глас јавности“ износи неистине и пласира лажне информације.

--

1 KОМЕНТАР

Leave a Reply