1. Зашто баш српска десница?

Одрастао сам на причама мојих предака који су неговали породичне вредности, увек били уз државу Србију ценили и поштовали традицију,  стога  родољубље и патриотизам  за мене никада нису били питање. Када сам чуо да се патриотске снаге окупљају и то управо под Српском Десницом вођени Мишом Вацићем, једноставно сам знао да је потребно да се прикључим и да дам свој допринос за боље сутра и против све већег урушавања породичних вредности, друштава и државе. У Миши Вацићу и у људима који су око њега видим младе људе, родољубе и патриоте посвећене очувању Српске државе, друштва и неговању традиције. Када сам први пут чуо један од говора Мише Вацића видео сам у њему оличење славних војсковођа који су  командовали  „за мном“.  За мене је  логичан избор био да се прикључим Српској Десници  која  заступа оне идеале које негујем  читавог живота.

 

  1. На премијери филма Миша у Новом Саду било је преко 100 знаменитих Новосађана где су били представници градске и покрајинске власти међу којима сте били и ви. Догађај је изазвао пуно контраверзни, нападе либерала, аутономаша, НВО грађанске опције, сепаратиста и представнике бившег режима. Како коментаришете то?

Поента и порука документарног филма јесте скидање предрасуда и преношење поруке свим грађанима који деле исто мишљење, да су  Српска Десница и Миша Вацић присутни на политичкој сцени и да су гнусне лажи које се шире по друштвеним мрежама само трзаји умируће пропаганде управо оних који су тај филм највише критиковали и  од њега се уплашили. Нама из градског одбора Нови Сад изузетно је драго што су сви присутни имали само позитивне утиске, што се и данас шире позитивни коментари и то све даје нашем раду још већу мотивацију.  Да би нечија критика била валидна тај неко мора да има и кредибилитет. Данас, на жалост, нико од либерала, аутономаша, сепаратиста нема апсолутно никакав кредибилитет код грађана. Зато се не треба обазирати на њихове критике. Свима је  јасно  да ти исти критичари, никада нису понудили лидере који ће бити узор за које би се бирачи определили већ су на власт долазили нудећи опцију „гласајте против њега“. Ако ми дозволите да употребим исту аналогију  као у претходном питању, за разлику од Мише Вацића који командује „за мном“, горе поменути су она врста која командује „у бој“ не размишљајући о људима, желећи само власт и личну добит.

 

  1. Какви су планови Градског одбора српске деснице у Новом Саду?

Оно што нездрав национализам може да произведе у друштву је  одбојност према другоме и назива се шовинизам. Међутим, сврставање свих видова национализма у шовинизам, није коректно и има тенденцију генералисања представе о национализму. Стварају се предрасуде о националистима, а иде се чак до тога да се неким научним методама жели доказати да су националисти и уопште људи који држе до идентитета, заправо мање или просечно интелигентне особе. Са друге стране имамо  парадоксалну ствар  да људи који себе не виде као националисте или традиционалисте, настоје да се прикажу  интелигентнијим. Задатак нас Српских десничара јесте да национализам удаљимо од  шовинизма.

Полазећи од основне идеје Српске Деснице, циљеви градског одбора Српске деснице Новог Сада кретаће се у две паралелне линије. Градски одбор Нови Сад, као одбор другог по величини града у Србији и главног града АП Војводине има обавезу да пружи помоћ у креирању националне политике у складу са деловањем главног одбора. Друга линија деловања јесте локална, на нивоу града Новог Сада. Са тим деловањем се већ отпочело и активисти Српске деснице већ дужи период проводе на терену у разговору са грађанима и спроводе анкете како би се утврдиле стварне потребе грађана и где би наш рад дао највише доприноса. Планирамо да до краја Јула 2019 оформимо месне одборе у 18 градских месних заједница а до краја године и у осталим градским и приградским месним зајденицама.

 

  1. Повезаност Градског одбора Нови Сад са осталим одборима српске деснице у Покрајини Војводини?

Градски одбор Нови Сад заједно са Покрајинским одбором ради на ширењу Српске деснице на територију читаве Војводине , до сада су оформљени одбори у Старој Пазови, Сремским Карловцима, Беочину, Бачкој Паланци, Бечеју, Оџацима, Тителу…. У плану су одбори у Руми, Иригу, Сремској Митровици, Сенти, Кикинди, Сомбору и Суботици. Сви одбори који су већ оформљени и који су у плану свакодневно како из централе тако и из градског одбора Нови Сад и Покрајинског одбора добијају логистичку помоћ и сви заједно раде на промоцији програма Српске деснице.

  1. Да ли се српска десница припрема за градске изборе у Новом Саду?

Ко што сам већ напоменуо Спрска десница је изузетно активна и сваког дана ради на успостављању, развоју  и надоградњи сопствене  инфраструктуре. Очекујемо да ће избори за месну зајденицу Бегеч бити расписани веома брзо те се припремамо за те изборе а уједно радимо и на едукацији чланова, као припрему за градске изборе.

 

  1. Да ли постоји нека новина у раду ГО српске деснице Нови Сад?

Велика новина, нама изузетно битна, јесте да се градски одбор сели на нову адресу у већи простор који ће моћи да задовољи растуће потребе. Наиме због великог интересовања грађана да се прикључе нашој организацији одлучили смо се да досадашње просторије заменимо новим, већим, у којима ћемо моћи да се интерактивно обратимо и комуницирамо са већим бројем људи и да кроз друштвено користан рад, кроз разна предавања, семинаре дамо директан допринос бољем животу у нашем граду.  Грађани ће од сада моћи да нам се директно обрате сваког радног дана у новим просторијама у Војвођанских бригада број 17, 4 спрат.

  1. Цео Нови Сад и околна места су излепљена и која је порука? и шта је садржај плаката?

Порука је јасна: проширити међу грађане праве идеје о породичним вредностима, хуманости, родољубљу и патриотизму. Наша жеља је да се интерактивно обратимо свим грађанима Новог Сада, и да пружимо прилику свима да виде и да дају свој коментар на читаву идеју и наше деловање. Град је излепљен са више од 3000  плаката и то је уобичајена пракса. Између осталог на њима се налази и јединствени програм Српске деснице у коме се залажемо за: саборност, очување традиције, враћање војне обуке, породичне вредности, Евроазијске интеграције, истину о српским земљама, подршку малим привредницима, заштиту националног идентитета . Наш програм је пре свега окренут ка очувању, неговању и просперитету народа. Ка очувању породице као основне ћелије и стварању здравих услова за извесну будућност и гајење традиционалних хуманих вредности које су нас и одржале кроз многе векове.

  1. Реците нашим читаоцима нешто више о себи?

Рођен сам у Пожаревцу, срцу Браничевског округа, који је одувек био крај познат по родољубима, патриотама, хуманистима, научницима и радним и вредним људима на Стишкој равници. Основну и средњу школу сам завршио у Пожаревцу а након завршетка Економског факултета почео сам да радим у ЈКП „Водовод и канализација“ Пожаревац, прво на позицији НК радника. После додатног усавршавања брзо сам напредова  до КВ радника, пословође и руководиоца сектора наплате, на коме сам и дао и свој највећи допринос у области успостављања савремених начина управљања јавним предузећима. Током мог дугогодишњег рада оставрио сарадњу са многим стручњацима из различитих области у  Србији и ширем региону.   У Нови Сад сам се преселио 2017 године вођен идејом да „породица буде на окупу“. Нисам ни слутио како ће ми се живот применити дошавши у српску Атину. Мултикултуралност, отвореност, толерантност, разнобиље, ширина и људи у Новом Саду  су ме толико обогатили, оплеменили и улепшали живот. Заволео сам Нови Сад и данас имам осећај као да сам ту рођен. Осећам да у овој средини могу да се развијам и растем заједно са свима, дајући најбоље од себе.  Радим у Министарству трговине, туризма и телекомуникација као тржишни инспектор, живим у месној заједници Стари град.

 

Живела Србија

Председник ГО Нови Сад

Српске деснице

Бранислав Петковић

 

 

Оставите Коментар