Виши суд у Нишу осудио је доживотном казном затвора Нинослава Јовановића (46) познатијег као Малчански берберин због отмице и злостављања малолетне девојчице из Брзог Брода. Првостепена пресуда јавно је објављена у Вишем суду нешто после 11 сати, уз присуство породице оштећене малолетнице као и бројних новинара.

Јовановић није присуствовао изрицању пресуде.

Поступак који је вођен против Јовановића (46), познатијег као Малчански берберин због тога што је своје жртве шишао, био је затворен за јавност због заштите интереса малолетнице.

Подсетимо, Више јавно тужилаштво у Нишу подигло је крајем марта прошле године оптужницу против Јовановића, али због заштите интереса малолетне оштећене у овом случају, није саопштена правна квалификацију кривичног дела за које се терети. Истрага против Јовановића спроведена је због кривичних дела отмица и силовање детета, за шта је запрећена казна затвора од десет година до доживотног затвора.

Јовановић је већ два пута робијао због силовања, отмице и злостављања, једном 10 а други пут 12 година. Последњу жртву киднаповао 20. децембра 2019. године на путу до школе. Са њом се крио по земуницама, напуштеним кућама и викендицама на На потезу од Ниша до Књажевца. Девојчица је после потере у којој су учествовали припадници МУП-а и Војске Србије, Жандармерија и бројна удружења грађана, ловаца и планинара, пронађена 28. децембра 2019. године у Пасјачи, код Ниша. Јовановић је седам дана касније ухваћен на сеоском гробљу у свом родном селу Малча.

Ј. Ћ.

Оставите Коментар