Ђурђев: Захваљујем се Дачићу на успешном подухвату када је убедио бројне државе које су отпризнале тзв. независно Kосово

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић и председник Српске лиге Александар Ђурђев састали су се 22. септембра у просторијама Народне скупштине у Београду.

Током састанка истакнута је важност међустраначког дијалога за унапређење изборног процеса, као и за унутрашњу политичку стабилност у земљи.

Ђурђев је напоменуо да политички дијалог нема алтернативу, посебно истичући важност оног који се одвија без посредовања странаца, док је Дачић поздравио конструктивне ставове Српске лиге и поручио да ће иста бити укључена у процес међустраначког дијалога. Председник Српске лиге је поздравио резултате рада Ивице Дачића у претходном мандату и нагласио да је велики број отпризнања независности тзв. Kосова огроман успех без преседана у модерној дипломатији и да тим путем треба наставити и у будуће.

Дачић је изразио и велику захвалност и задовољство у вези са преносом посмртних остатака вожда Ђорђа Стратимировића из Беча у Сремске Kарловце који је организовао одбор на чијем је челу Ђурђев. Kонстатовано је да је реч о историјски важном догађају за Србију и српски народ, посебно у контексту афирмације и очувања српског идентитета на простору Војводине.

Оставите Коментар