Посланик владајуће коалиције Братислав Југовић један је од два посланика који није гласао против спорног Закона о водама. Он је објаснио да није гласао за закон будући да он није у интересу грађана Србије, те да се „из авиона види да је он противуставан“.

Председник Србије Александар Вучић вратио је Скупштини на поновно гласање спорни Закон о водама. Вучић је вратио Закон јер није усклађен са уставно правним поретком Републике Србије.

Један од ретких људи који је из владајуће коалиције био против овог закона, био је народни посланик из Чачка Братислав Југовић. Он је већ неколико пута јавно иступао против овог закона и тражио да се повуче.

Заједно са још једним послаником није гласао за предлог, иако је у том моменту био у сали. Према његовим речима он није гласао директно против, већ је једноставно био у сали током гласања, али није гласао.

Југовић поручује да за Закон није гласао из два разлога.

„Први, зато што није у интересу грађана Србије, а други разлог је зато што се из авиона види да је противуставан. У међувремену сам уписао Правни факултет. Имам неодољиву потребу себи да објасним, зашто посланици који су завршили Правни факултет не увиђају нешто што би сваки чобанин увидео, а тиче се правне логике“, рекао је Југовић и додао:

„Због тога се и залажем да чобани оснују своју партију и да као парламентарна странка дају нашем друштву већи допринос од многих учесника на политичкој сцени, рачунајући и представнике власти и представнике опозиције. Чобани несумњиво најбоље могу да објасне феномен блејања на политичкој сцени. Много је блејача, а врло мало истинских следбеника политике Александра Вучића“, закључио је Југовић.

Закон ће се поново наћи у законској процедури у наредном периоду. Први следећа прилика биће током ванредног заседања 28.јула. Након што је закон враћен у Скупштину, сада наше представничко тело може апсолутном већином гласова да усвоји закон.

Оставите Коментар