На службени број кабинета српској члана Председништва БиХ Милорада Додика данас су стигле нове претње,потврђено је „Новостима“ укабинету председавајућег Предсједништва. Претње и псовке упућене су јучеоко 15:40 преко службеног броја кабинета српског члана Председништва.

Претећи позив је преме позивном броју упућен из Белгије, а мушки глас јенакон претњи и псовки поручио „да рат још није готов“. Мушки глас који је претио говорио је наводно екавицом. Поред претњи Додику и његовој породици упућене суи најгоре псовке. О претњама су обавештене свебезбедносне и надлежне службе.

Ово је већ друга претња путем телефона коју добвија председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.Прва претње је упућене 26. новембра и она је дошла преко телефона у кабинету у српског члана у Сарајеву. Мушка особа која се преставила као Ибро вређао је Додика и његове сараднике и претио им смрћу, говорећи „да ће их све запалити“, и то због постављања заставе Републике Српске у Додиковом кабинету.Претња је упућена са броја из Немачке.

Агенције Државне агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) у сарадњи са колегама из Немачке идентификовал је већ мушкарца бошњачке националности који је упутио претњу. Овај предмет је већ предат Тужилаштву БиХ.

– Особа која је звала лажно се преставила као Ибро. Ради се на случају и очекујемо ускоро расветљавање овог случаја претње, каже за „Новости“ извор из правосуђа БиХ.

Поред претњи које су почеле да стижу на адресу српског члана и председавајућег Председништва БиХ Милорад Додика, води се и велика борба око Додиковог обезбеђења.

Наиме, чим је Додик затражио да му обезбеђење буду, као и до сада припадници МУП РС, уследиле су опструкција из Сарајeва, односно из Дирекције за координацију полицијских тела БиХ, која не допушта припадницима МУП РС да обезбеђују Додика и ово право жели задржати за себе, иако по закону могу допустити припадницима МУП РС да обезбеђују српског члана Председништва БиХ.