Наставница Ивана Булатовић, која је у мају прошле године добила отказ у Основној школи „Сутјеска“ у Даниловграду, јер је објашњавала деци због чега се у Црној Гори одржавају литије, враћена је на посао.

Информација је за подгорички портал Борба потврђена из Основног суда у Даниловграду. Према пресуди тог суда, Школа је дужна да Булатовићевој исплати надокнаду у износу 756 евра и врати је на посао.

Наставница је навела да је у ОШ „Сутјеска“ била запослена на неодређено време где ради као професор физичког васпитања, као и да је отказ добила наводно због злоупотребе ученика у политичке сврхе.

Она је, подсетила је, 27. јануара прошле године одржала час на којем је деци причала о појави дискриминације у спорту, да би у једном трену ученица упитала шта мисли о тренутним дешавањима у земљи.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

„Одговорила сам јој дајући јој свој вредносни суд, тада сам слободно изразила своје мишљење, не присиљавајући никог да тако мисли“, навела је Булатовићева.

Литије у Црној Гори су организоване против Закона о слободи вероисповести, који је усвојен на иницијативу председника Мила Ђукановића, а којем се противила Митропоија црнгорско приморска, истичући да је тај закон дискриминаторски.

Доласком нове власти у Црној Гори, поменути законски пропис је измењен.

Оставите Коментар