Удружење избеглих, расељених и досељених Срба из Бачке Паланке затражило је од Вука Јеремића да престане да их злоупотребљава у својој председничкој кампањи

У саопштењу Удружења избеглих, расељених и досељених Срба из Бачке Паланке се наводи да они више не верују ни једну реч Вуку Јеремићу и његовом ментору Борису Тадићу.

Јеремић и Тадић су годинама, уместо да се боре за своју државу и грађане, користили сваку прилику да поданички клече и извињавају се по земљама региона, сваљујући сву одговорност на Србију и Србе.

„Да вам је било бар мало стало до нас и нашег положаја, питали би сте нас шта мислимо и како се осећамо док сте се извињавали Хрватској, заборављајући Бљесак, Олују, заборављајући хиљаде невиних жртава. Да ли вам је бар једном на памет пало да нас питате како се осећамо док сте се извињавали Хрватској и сваљивали сву кривицу на Србију и српски народ“, питају из овог удружења.

Напомињу да је Јеремићу била потребна пуна деценија да се сети да постоје Срби који живе ван граница своје државе, као и да у Србији постоје Срби који су прогнани са својих огњишта.

„Није падало Вуку Јеремићу на памет да док је био Тадићев министар и функционер УН бар једном покрене питање прогнаних Срба, њихове заштите и кршења њихових људских и имовинских права. Било је важније Јеремићу да се додворава својим данашњим господарима и да своју функцију користи за личну промоцију него да се бар једном заложи за решавање проблема својих прогнаних сународника“, наводи се у саопштењу.

Извор: Танјуг