Невиђени блам!

Саша Јанковић, Фото: Рајко Ристић

На поновљеним изборима на три бирачка места опозициони кандидати који су важили за најјаче освојили једноцифрени број гласова. Тако је у Лесковцу Вук Јеремић освојио један, а Саша Јанковић свега два гласа. Ситуација је била врло слична и у Трстенику где је Јеремић освојио два гласа, а бивши заштитник грађана чак 11 гласова.

Мало боље су прошли на бирачком месту у Новом Саду. Некадашњи шеф дипломатије Вук Јермеић је ту, ипак, успео да се домогне двоцифреног броја гласова и покупио симпатије десет Новосађана. Алал вера.

Занимљиво је да је лидер ЛСВ-а Ненад Чанак на поновљеним изборима на бирачком месту у Новом Саду освојио невероватна четири гласа или 0, 85 посто.

За разлику од њих изабрани шеф државе Александар Вучић још једном је потврдио своју апсолутну доминацију. Наиме, актуелни премијер Србије је у Трстенику освојио 88,98 посто гласова, у Лесковцу скоро 96 посто гласова, а у Новом Саду 59,24 посто гласова.

Коментаришући суноврат подршке опозиционим кандидатима за само две недеље политички аналитичар Драгомир Анђелковић је истакао да је очигледно да је опозиционо бирачко тело деморалисано.

– После окончања избора и када је постало јасно да је Александар Вучић победио опозиционо бирачко тело је несумњиво деморалисано. Када неко добије 55 посто гласова то је порука свима да грађани напросто њега желе – казао је он за “Ало!” истакавши да постоји огроман раскорак између опозиционог бирачког тела и опозиционих лидера.

– Опозиционо бирачко тело је реално и сматра да нема смисла да наставља битку која је изгубљена. Са друге стране, опозициони лидери гледају да калкулишу да се они лично што боље позиционирају. Све ове простесте који се данима одржавају покреће екипа око Саше Јанковића која покушава да изгура Демократску странку и да се они позиционирају као нека нова политичка снага – објашњава Анђелковић и додаје да бирачи схватају реалност.

– Опозициони политичари не брину много за реалност већ гледају да извуку неку своју корист. Ово показује зашто Саша Јанковић иде у протесте, јер његови бирачи би га до следећих избора потпуно отписали, он сада стварајући хаос покушава да себи купи мост за даље – казао је аналитичар додајући да сматра да ово што сада ради Јанковић са протестима је директно удар на ДС.

– Демократе сада још не могу да реагују, јер би изазвали незадовољство бирача који су их подржали, али у овом моменту је јасно да је међу њима започела нека врста раскола. Само је питање времена када ће то отворено кулминирати – истакао је Анђелковић.

Вук побегао у Срем

Вук Јеремић, Фото: Весна Лалић

Вук Јеремић се након неуспеха и на поновљеним изборима повукао у илегалу. У јавности се ретко оглашава, а ако је судити према његовим објавама на друштвеној мрежи Твитер свој мир је пронашао у Војводини, па често својим пратиоцима објави фотографије из тих крајева. Да дебакл на изборима за шефа државе није утицао на расположење Вука Јеремића показала је и јучерашња фотографија. “Пролеће у Срему. Идеално за размишљање”, написао је у опису слике.

Алексић крив за фијаско Јеремића

Мирослав Алексић, Фото: промо

Јеремић доживео дебакл у Трстенику и побегао у Срем! Интересантно је да је, иако је у том граду имао пуну подршку лидера НПС-а и посланика Мирослава Алексића доскоро првог човека општине Трстеник, Вук Јеремић освојио свега два гласа. Алексић је за овај мизеран резултат имао објашњење.

– На поновљеним изборима на једном од два бирачка места у селу Милутовац НПС није уцествовао, као ни представници других опозиционих кандидата. Себе, као и све људе у НПС сматрам озбиљним људима. Управо због тога није било ни за очекивати да ћемо учествовати на поновљеним изборима који су бесмислени и одржани из два неозбиљна разлога: први је да Александар Вучић на националној телевизији на конференцији објави како је у пола села Милутовац у Трстенику убедљиво победио, а други је да посланици СНС из Расинског округа и остали финкционери, заједно са бившим министром Гашићем, у Милутовцу поједу јагње које су грађани платили. Ја им честитам на победи са укусом јагњетине плаћене новцем грађана и остаје ми само да схватим како је Вучић у борби коју је водио сам са собом победио са само 89% гласова. Очекивао сам 100% – казао је Алексић.

Извор: alo.rs